Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. |  + 389 2 24 61 108 | + 389 2 52 11 200 | + 389 75 446 395

                                                                            МОНИТОРИНГ НА ФИЗИЧКИ ВЕЛИЧИНИ


Со помош на веќе достапни сензори, кои користат разновидни технологии за претворање на вредности на физички во електрични величини, можно е нивно мерење и запишување на вреностите во бази на податоци. Податоците од сензорите може да се очитуваат и меморираат на временски интервал дефиниран од страна на корисникот.Измерените податоци може да се прикажат графички или табеларно за одреден временски интервал.Како опрема ќе биде искористена најнова KNX технологија,која понатаму може да биде база за проширување на системот во додатни функционалности кои ќе овозможат сигурност,енергетска ефикасност и комфор во просторот.Софтверот за мониторинг е изработен во JAVA.

Физичките величини кои можат да се мониторираат се:

  • Температура

  • Притисок

  • Влажност на воздух

  • Осветлување

  • Присуство

  • Кислород

  • CO2

  • Брзина на ветар

  • Потрошувачка на електрична енергија

Доколку вредноста на одредена физичка величина се покачи над одрдена вредност или падне под одредена вредност може да се прати cialis generique емаил, смс или пак ако во системот се вградени и актуатор компоненти може да се вклучат/исклучат уреди, да се запре вода, гас, струја и слично.

Категорија: Решенија
Facebook Image